اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
مسئولین سعودی در گفتگوهایی با رسانه های اسرائیلی ضمن تایید ضمنی پیشرفت در روند سازش با اسرائیل انجام این مهم را به ورود ترامپ به کاخ سفید موکول کردند.
در این گزارش آمده است، یک مسئول در خانواده سلطنتی عربستان ـ که حاضر با اعلام نام خود نشد ـ در گفتگوی اختصاصی با شبکه 12 نقشه راه عربستان در رابطه با احتمال سازش با اسرائیل را تشریح و در رابطه با تعهدی که سعودی ها نسبت به مسئله فلسطین سخن گفت و در عین حال به انتقاد از فعالیت های ارتش اسرائیل در خاک سوریه هم پرداخت.
او در این گفتگو تاکید کرد: ما به شدت در رابطه با تحقق پیشرفت در سازش با اسرائیل بعد از ورود رئیس جمهور دونالد ترامپ به کاخ سفید خوش بین هستیم.
به گفته وی، ترامپ به خوبی ما را می شناسد و ما هم او را می شناسیم، او اصول ما را درک می کند و می داند که ما از آنها چشم پوشی نخواهیم کرد! شاید مهم ترین آنها اعلام آمادگی اسرائیل برای تلاش برای راه حل دو دولتی است.
وی که از طریق تماس تلفنی گفتگو می کرد بر حل و فصل مسئله فلسطین به عنوان شرط اصلی تاکید کرد و آن را امری ضروری برای عادی سازی روابط بین کاخ سلطنتی عربستان و اسرائیل توصیف کرد.
در ادامه گزارش شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی آمده است، منبع سعودی در این گفتگو معتقد است که تعهد به حل مسئله فلسطین یک خواسته صحیح و درست است که باید در کنار پایان جنگ در غزه قرار بگیرد و به هر شکل در راستای منافع و حقوق اساسی ملت ها قرار می گیرد، چون اگر حل و فصلی واقعی برای شرایط شکل نگیرید خبری از توافق هم در افق نخواهد بود، چون عربستان در قبال اتحادیه عرب خود را متعهد می داند و نمی تواند از این تعهد عقب نشینی کند.
رسانه عبری: عربستان سعودی از روند سازش دور می شود روایت رسانه سعودی از تاثیر مثبت همگرایی ایران و عربستان برکناری مدیر شبکه سعودی در پی توهین به رهبران محور مقاومتاین مقام سلطنتی سعودی همچنین فاش کرد، سعودی ها تضمین هایی در رابطه با عدم تعارض ساختار جدید در سوریه با خواست ریاض دریافت کرده اند و به رغم آنکه خطر قدرت گرفتن جریان های اسلامگرایان افراطی (داعش) بسیار زیاد است اما از آن حمایت می کند و با همکاری با ترکیه از برگزاری انتخابات در این کشور حمایت می کند.
مقام سعودی در رابطه با تجاوز ارتش اسرائیل به خاک سوریه و اشغال مناطقی از آن هم حاضر به اظهار نظر شفافی نشد و تنها اعلام کرد ریاض قربانیان انقلاب مردم سوریه را ارج می نهد!
روزنامه یسرائیل هیوم هم عصر چهارشنبه در صفحه خود در شبکه اینترنت گفتگویی را با یک دیپلمات سعودی در همین رابطه منتشر کرد و در مقدمه آن خبر داد، پیش بینی می شود سازش با عربستان سعودی در چارچوب یک نقشه منطقه ای وسیع قرار بگیرد که در برگیرنده همکاری سیاسی و اقتصادی فراگیر خواهد بود.
این دیپلمات سعودی هم که باز یسرائیل هیوم نام او را افشا نکرد، در ابتدای این گفتگو اعلام کرد، بهتر از همین ابتدا شفاف باشیم که تا زمان ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، خبری از توافق سازش نخواهد بود، گرچه باید گفت که همه چیز برای انجام آن آماده است، و مذاکرات و نشست های مستمری بین دستیاران ترامپ و تمامی طرف های ذیربط از جمله اسرائیل انجام گرفته است.
این دیپلمات سعودی همچنین فاش کرد مذاکرات غیر رسمی در حال حاضر در دو سطح در حال انجام است، اولین سطح سه جانبه، اسرائیلی ـ آمریکایی سعودی بوده و در بر گیرنده بخش امنیتی است، از جمله مسئله ائتلاف دفاعی در کانون آن قرار داشته و قرار است مسئله ایجاد تاسیسات هسته ای غیر نظامی سعودی هم در آن لحاظ شود.
دومین سطح هم منطقه ای است که در آن اکثر کشورهای منطقه از کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس گرفته تا لبنان (که به درخواست فرانسه وارد آن شده) را در بر گرفته است و به عنوان شکل فراگیرتر توافق قرن و حتی چیزی فراتر از آن مبدل شود.
به نوشته یسرائیل هیوم این اظهارات منبع سعودی را یک منبع اسرائیلی و یک منبع آمریکایی هم تایید کردند.
به گفته منبع سعودی، مشکلات در سطح اول در رابطه با هم پیمانی امنیتی است که نیاز به موافقت مجلس سنای آمریکا دارد، اینجاست که برگ برنده قدرتمند اسرائیل می تواند به کمک ریاض بیاید زیرا وقتی در این هم پیمانی اسرائیل هم وارد شده و در چارچوب سازش قرار می گیرد، شانس تصویب شدن آن در مجلس سنای آمریکا بسیار بیشتر می شود.
در سطح دوم هم، در بر گیرنده برنامه های اقتصادی فراگیر و توسعه منطقه ای وسیعی است که هزینه آن را کشورهای شورای همکاری در کشورهای ضعیف همچون اردن، لبنان و همچنین فلسطینی پرداخت خواهند کرد، در این مسئله هم اختلافات اساسی نهفته است، یا حداقل چنین می نماید، چون سعودی ها بار دیگر تاکید کردند حل مشکل فلسطین در تشکیل دولت آن نهفته است و این امر بخش لاینفکی از سازش خواهد بود.
سعودی ها در عین حال اعتمادی هم به تشکیلات خودگردان ندارند، زیرا از نگاه آنها یک ساختار فاسد و ناکارآمد است، از اینرو خواهان اصلاحات و تغییرات بلند مدت در آن هستند.
در نشستی که ژانویه سال جاری در ریاض برگزار شد و مشاور امنیتی ملی عربستان و شماری از مسئولین این کشور هم در آن حضور داشتند، رؤسای نهادهای اطلاعاتی فلسطینی، مصری و اردنی شرکت کرده و به فلسطینیان توضیح داده شد که فقط در صورت انجام تغییرات بلند مدت در ساختار رهبری تشکیلات خودگردان و رفتارهای آن می توانند به برنامه های حمایتی روز بعد از پایان جنگ دل ببندند.
به گفته دیپلمات سعودی، تغییر نخست وزیر فلسطین بخشی از پاسخ ابو مازن به این خواسته ها محسوب می شود، و بعد از انتخاب ترامپ مشخص شد که پیشرفت های بیشتری در این زمینه صورت گرفته است، که نماد شاخص آن عملیاتی است که این روزها علیه جنبش جهاد اسلامی و حماس در جنین در حال انجام دارند.
یسرائیل هیوم در عین حال تاکید کرد، حداقل در سایه حضور ائتلاف فعلی حاکم بر اسرائیل، امکان برپایی دولت فلسطینی بسیار دشوار است، حتی اگر روی کاغذ هم باشد بسیار دشوار خواهد بود.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}